Met een assessment krijg je in één dag een helder totaalbeeld van een kandidaat. Hiermee weet je het potentieel van een medewerker of sollicitant en de geschiktheid voor een functie. Het assessment bestaat onder meer uit een diepte-interview met een psycholoog, een uitgebreide persoonlijkheidstest en praktijksimulaties.

Uitgebreide toetsing in professionele setting

Het assessment geeft inzicht in de geschiktheid voor een functie, het carrièrepotentieel, opleidingsbehoeftes of het functioneren van een medewerker. Door te testen op meerdere onderdelen en situaties ontstaat een compleet beeld. We nemen het assessment individueel af in een ontspannen sfeer en prettige omgeving. Alleen als kandidaten zich op hun gemak voelen kunnen zij zich optimaal concentreren. Door hier veel aandacht aan te schenken levert ons assessment betrouwbare resultaten op.

Assessments op maat

Een assessment bij Stichting Communicatie is altijd maatwerk en gericht op de vraag vanuit de werkgever. Er zijn 7 (mogelijke) onderdelen:

  • Ontvangstgesprek
  • Persoonlijkheidsvragenlijst (de Spiegeltest)
  • Diepte-interview met een psycholoog
  • Beroepsinteressetesten
  • Capaciteitentesten (op LBO-, MBO-, HBO- of WO-niveau)
  • Praktijksimulaties (rollenspelen)
  • Nabespreking van de resultaten

De keuze en invulling van de onderdelen is afhankelijk van het doel van het assessment. Je ontvangt dus geen algemeen rapport maar een maatwerkanalyse die volledig is toegespitst op het beoogde doel.

Voordelen van een assessment voor kandidaten

Het assessment is een waardevolle stap in je loopbaan. Het geeft je een helder en volledig beeld van je vaardigheden en mogelijkheden op alle relevante vlakken, evenals een onderbouwd inzicht in je geschiktheid voor bepaalde functies.

Voordelen van een assessment voor werkgevers

Binnen een week heb je een compleet inzicht in het profiel van een medewerker of kandidaat voor een functie. Hiermee maak je weloverwogen en onderbouwde keuzes zodat je slim kunt investeren en tijd- en geldverlies voorkomt.

Spiegeltest

Verkort psychologisch onderzoek

Psychologisch onderzoek

Assessment

Spiegeltest

Diepte-interview

Capaciteitentesten

Beroepsinteressetesten

Praktijksimulaties

Duur

25 minuten

2,5 uur

5 uur

8 uur

Kosten

€ 375,00

€ 685,00

€ 820,00

€ 1.530,00

Binnen één week geregeld

Meestal kunnen we het assessment binnen 5 werkdagen inplannen. De kandidaat ontvangt de uitkomsten schriftelijk binnen 2 werkdagen na het assessment. Na toestemming worden deze ook direct naar de werkgever gestuurd. Nog sneller nodig? In overleg is veel mogelijk, zoals een planning in de avond of het weekend.