Ben jij op zoek naar manieren om jouw talentvolle medewerkers te behouden en de toekomst van je bedrijf te verzekeren? Dan is ons professionele assessment programma de sleutel tot succes!

Voordelen: Creëer een hogere retentie van talent

Ons assessment richt zich specifiek op het identificeren van de sterke punten, ontwikkelingsbehoeften en carrièrewensen van jouw medewerkers. Door inzicht te krijgen in hun individuele drijfveren en ambities, kunnen we samen met jou strategieën ontwikkelen om hun betrokkenheid en tevredenheid te vergroten, wat leidt tot een hogere retentie van talent.

Professionele assessments op maat

Een assessment bij Stichting Communicatie is altijd maatwerk en gericht op de vraag vanuit de werkgever. Er zijn 7 (mogelijke) onderdelen:

 • Ontvangstgesprek
 • Persoonlijkheidsvragenlijst (de Spiegeltest)
 • Diepte-interview met een psycholoog
 • Beroepsinteressetesten
 • Capaciteitentesten (op LBO-, MBO-, HBO- of WO-niveau)
 • Praktijksimulaties (rollenspelen)
 • Nabespreking van de resultaten

De keuze en invulling van de onderdelen is afhankelijk van het doel van het assessment. Je ontvangt dus geen algemeen rapport maar een maatwerkanalyse die volledig is toegespitst op het beoogde doel.

Voordelen van onze assessments

Met behulp van onze assessments kun je:

 1. Talent in kaart brengen: Ontdek de unieke kwaliteiten en vaardigheden van jouw medewerkers.
 2. Groeimogelijkheden identificeren: Identificeer gebieden waar jouw medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen en groeien.
 3. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bevorderen: Bied op basis van de uitkomsten van het assessment maatwerktrainingen en ontwikkelingsplannen aan om het potentieel van jouw medewerkers te benutten.
 4. Betrokkenheid versterken: Creëer een cultuur van ondersteuning en erkenning, waardoor medewerkers zich gewaardeerd voelen en gemotiveerd blijven.

Met ons assessmentprogramma investeer je niet alleen in het behoud van jouw huidige talent, maar leg je ook een stevig fundament voor de groei en het succes van jouw bedrijf op lange termijn.

Spiegeltest

Verkort psychologisch onderzoek

Psychologisch onderzoek

Assessment

Spiegeltest

Diepte-interview

Capaciteitentesten

Beroepsinteressetesten

Praktijksimulaties

Duur

25 minuten

2,5 uur

5 uur

8 uur

Kosten

€ 375,00

€ 685,00

€ 820,00

€ 1.530,00

Binnen één week geregeld

Meestal kunnen we het assessment binnen 5 werkdagen inplannen. De kandidaat ontvangt de uitkomsten schriftelijk binnen 2 werkdagen na het assessment. Na toestemming worden deze ook direct naar de werkgever gestuurd. Nog sneller nodig? In overleg is veel mogelijk, zoals een planning in de avond of het weekend.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe ons assessmentprogramma jouw bedrijf kan versterken en jouw talentvolle medewerkers aan boord kan houden!