Haal meer uit zakelijke gesprekken. Met de training ‘Effectief communiceren’ leer je actief en overtuigend gesprekken voeren. Je voorkomt misverstanden en bereikt meer met ieder gesprek. Na de eendaagse training ben je zelfverzekerd en op je gemak in al je zakelijke gesprekken.

Effectieve communicatie en gespreksmethodes

Een goed gesprek is een vak apart. Actief luisteren naar de ander, op het juiste moment vragen stellen, het gesprek sturen in de richting die jij wenst. In één dag geven we jouw communicatieve vaardigheden een flinke boost. Je leert onder meer hoe je anderen beïnvloedt, hoe je een gesprek aanstuurt en hoe je meer informatie krijgt van je gesprekspartner.

Het is een hands-on, praktijkgerichte training. We bespreken de theorie en gaan daarna aan de slag met oefeningen. Al doende ontdek je de valkuilen en miscommunicaties en hoe je deze effectief vermijdt.

Praktische informatie

Datum & Tijd

De training is beschikbaar als open training en incompany. De eerstvolgende open training vindt plaats op:

3 juli 2024

Locatie

Hotel Houten te Houten.

Kosten

€ 500,00 ex BTW. Verblijfskosten en lesmateriaal zijn inbegrepen.

Meld je aanIncompany

Onderwerpen die onder andere aan bod komen

De training ‘Effectief communiceren’ duurt 1 dag. De training is gericht op zakelijke gesprekstechnieken en is geschikt voor iedereen die geregeld klantcontact heeft, anderen aanstuurt of overleg heeft. We geven je graag wat voorbeelden van  onderwerpen die aan bod komen:

Gesprekken in de juiste richting sturen

Hoe houd je leiding over een gesprek? Hoe stuur je een gesprek op natuurlijke wijze terug naar het beoogde onderwerp? We bespreken en oefenen een aantal gesprekstechnieken waarmee je gesprekken eenvoudig stuurt in de richting die jij wilt.

Omgaan met weerstand en kritiek

Je leert niet alleen te reageren op de weerstand en negatieve feedback maar juist ook te focussen op de positieve feedback, zodat je dit effectiever kunt benutten. Je leert op neutrale wijze door te vragen op kritische opmerkingen waardoor je deze weet te pareren zonder defensief over te komen.

Meer informatie uit gesprekken halen

Met kennis van gesprekstechnieken, verbaal en non-verbaal gedrag en vraag- en samenvattingstechnieken haal je meer uit gesprekken. Je kunt actief luisteren en je gesprekspartner beter doorgronden.

Belemmeringen wegnemen

Als een gesprek moeizaam verloopt komt dit vaak door kleine, onbewuste belemmeringen. Door deze belemmeringen weg te nemen loopt het gesprek soepel en voelen anderen zich bij je op hun gemak.

Doelgroep

Mensen die met regelmaat zakelijke gesprekken voeren zoals onderhandelingen, klantcontacten, het aansturen van teams of individuen of in de samenwerking met anderen.

Trainingsvorm

De training ‘Effectief communiceren’ duurt 1 dag. De groep bestaat uit 8 tot 10 deelnemers.

De trainer is een ervaren psycholoog, gecertificeerd als coach en ervaren in het geven van communicatietraininigen bij Stichting Communicatie.

De training start met het bespreken van de theorie. Daarna werken we met oefeningen zodat je de theorie direct leert toepassen.

Leerdoelen

 • Gesprekken prettig kunnen leiden en bijsturen
 • Actief luisteren en je gesprekspartner goed begrijpen
 • Miscommunicatie voorkomen
 • Constructief omgaan met feedback
 • Gesprekspartners beïnvloeden zonder macht te gebruiken
 • Een effectievere communicatiestijl toepassen

Dagprogramma

09.30 uur: start training

 • Uitleg Socratische gespreksvoering, een ‘hogere’ vorm van beïnvloeden
 • De belangrijkste gedragsbeïnvloedende aspecten van taal
 • Inzicht in en herkennen van belemmeringen in de communicatie
 • Psychologische mechanismen in de interactie met de ander
 • Technieken om met belemmeringen in de communicatie om te gaan (waaronder de techniek van het verbaal volgen)
 • Oefeningen in gesprekstechnieken en Socratische gespreksvoering
 • Plenaire evaluatie van de trainingsdag

17.00 uur: einde training

Selecteer voor incompany

Meld je aan voor de open training of boek een incompany training op maat

Wil je deelnemen aan de training ‘Effectief communiceren’? Je bent van harte welkom! Aanmelden kan telefonisch, per e-mail of via ons contactformulier.

We verzorgen deze training ook als maatwerk incompany training op locatie. We gaan graag met je in overleg over de wensen en mogelijkheden.